Vuxen HLR med hjärtstartare

Vill du utbilda din personalgrupp, ledare/föräldrar i en förening eller bostadsrättsföreningen?

Kontakta oss för offert! 


Kursbevis efter genomförd utbildning

Innehåll:


  • De första kritiska minutrarna
  • Kedjan som räddar liv
  • Kontrollera livstecken/medvetandekontroll
  • Andningskontroll/fria luftvägar
  • Larma korrekt
  • Hjärt- lungräddning vid hjärtstopp 
  • Övning med hjärtstartare
  • Luftvägsstopp - hur göra?


Utbildningen är standardiserad och följer HLR Rådets riktlinjer. Instruktörerna är certfierade enligt HLR rådet i Sverige. 

Våra instruktörer är  utbildade och certifierade


Ann-Sofie Ljungfelt har arbetet både praktiskt och strategist med säkerhetsarbete sedan 1992. Med Ann-Sofie får du en skräddarsydd utbildning utefter ditt behöv. En del av den kan vara HLR men senariet krig det kan bli precis efter ditt önskemål och era behov. 


Victoria Reuithe har arbetet med hälsa, friskvård och välmående under lång tid. Hon är både instruktör i den fysiska Första hjälpen, Vuxen HLR och Psykisk förstahjälpen (Mental Health First Aid).


Med hennes kunskap om både fysisk och psykisk första hjälpen kan ni få en skräddarsydd utbildning som ni inte hittar hos någon annan.

HLR Vuxen grundutbildning med hjärtstartare 


Vi genomför utbildningar som ger dig grundläggande kunskaper i HLR så att du ska kunna agera om du hamnar i en situation där någon drabbats av hjärtstopp eller satt något i halsen och inte får luft. Du lär dig att avgöra när hjärt- lungräddning behövs och får öva med hjärtstartare.  


Att lära sig kedjan som räddar liv och ha kunskap i att varje minut är värdefull kan vara skillnad mellan liv och död för någon som drabbas av att hjärtstopp. Vår utbildning följer HLR Rådets riktilinjer.


Varje år drabbas ca 6 000 personer av hjärtstopp utanför sjukhusmiljö. 60% av dem är bevittnade. Idag överlever ca 10% av alla. Om effektiv HLR och larm sker inom en minut och om en hjärtstartare är på plats inom 5 minuter räknar man med att 50-70% av alla skulle kunna överleva. Ett hjärtstopp kan drabba vem som helst, när som helst, oavsett ålder. En familjemedlem, en kollega eller en okänd person och där du är först på plats.


Genom att delta i en grundutbildning eller en repetionsutbildning får du kunskap som gör att du kan rädda livet på den som drabbas.


UTBILDNINGAR

HLR Grundkurs

Utbildning enligt HLR Rådets riktlinjer. Teori och övning med docka och hjärtstartare.

 

2 timmar

Gruppstorlek 2-16 personer

Repetionskurs


1,5 timmes utbildning där nyheter presenteras men med större fokus på praktisk övning på docka och hjärtstartare. 


60-90 minuters utbildning

Gruppstorlek 2-12 personer

Skräddarsytt för er


Vill ni kombinera fysisk och psykisk första hjälpen? Vill ni öva in- och utrymning eller andra krissituationer? Vi formar en utbildning speciellt för er - bara fantasin sätter stopp.